Iz moje glave


         Nostalgija in današnji dan

29. 11. 2008

Koga ne maram

Zapisano pod: O meni, Prebliski — 1danica - 29. 11. 2008

Si mlad in neumen, pa se zaljubiš, poročiš, imaš otroke… (ob-la-di, ob-la-da, life goes on…bra… la la how the life goes on…) Vmes se lahko še pošteno odljubiš in še kaj, dejstvo je, da se ti je življenje za vedno spremenilo.

Kajti ti mladički neumorno rastejo, pogruntajo vsakič kaj novega in te presenečajo. Pri enem letu je to kakšna nova beseda, pri treh kakšen neverjeten stavek, pri dvajsetih… hja, pri dvajsetih je to nekoliko drugače. Pa pri sedemnajstih tudi.

Mladina ima namreč svoje poglede in prav neznansko lepo se ti zdi, ko vidiš da popolnoma pa le niso drugačni od tvojih. Imajo svoj način življenja. Lepo, da kakšno stvar bolje potuhtajo, kot si jo ti v njihovih letih. Ali kdajkoli sploh. Imajo prijatelje, ki jih včasih spoznaš le bežno, a se ti iz pripovedovanja zdi, da so najbrž prav v redu ljudje. In spet se ti fino zdi.

Pa se zgodi in se ta mladina tudi zaljubi. Nočeš preveč težiti in sitnariti. Lepo je spoznati še tega drugega mladega človeka. Fajn. Še enkrat. Z vsemi skrbmi in pozitivnimi čustvi, ki so (najbrž) v taki situaciji običajna. Če se spomnim sebe pri šestnajstih, sedemnajstih… bogpomagaj!

Torej si s tem mladeničem daš roko, ali s to mladenko, drug drugemu se predstavita… Naprej se mi zdi, da se pač pogovarjaš čisto običajno. Kako drugače? Siliti se ne maram, kjer se mi zdi, da bo komu nerodno, malce mi ni jasno, komu je bolj, drugače pa nič posebnega – sem si mislila. Dokler…

Še eno presenečenje! Izvedela sem, da baje teh ljudi ne maram.

Kako, da samo jaz tega nisem vedela? Res, da ne hodim naokoli z nasmeškom od ušesa do ušesa, ampak veste kaj! Da koga ne bi marala, bi pa že morala imeti kakšen pošten razlog. To pri meni ne gre tako na hitro. Ali imam v resnici tako čuden fris?

Tudi, če napišeš komentar, preberi le, kar zares napišem v odgovoru nanj. Če se ne strinjam s tabo, še ne pomeni, da te ne maram.  :)

 • Share/Bookmark


13 komentarjev »

 1.   Snoopy — 29. 11. 2008 @ 18:59

  No coment …..

 2.   1danica — 29. 11. 2008 @ 19:11 1danica

  Zelo protisloven komentar…. khmmm

 3.   ana od srca — 29. 11. 2008 @ 20:08

  Od koga si zvedela, da ne (teh? Koga?) maraš teh ljudi?

  Meni se je zadnje tedne na netu marsikaj zgodilo.

  Vem jaz, kaj mislim, kaj pa drugi mislijo, da mislim – to je pa vprašanje …

  Včasih prav prizadene.

  Posebno ko vidim, da kao moji prijatelji grejo stran od mene, ne da bi jaz vedela, za kaj gre, k drugemu. Sploh pa, ko nekdo javno napiše neko obtožbo čezme, krivično, toda nisem šla javno razpravljat o tistem – zaradi spoštovanja nekega tretjega človeka – obtožba je pa obvisela nad menoj …

  Včasih, Danica, je najbolje biti tiho.

  A ljudje z zlimi mislimi si še molk razlagajo po svoje …

  Vse dobro! :-)

 4.   1danica — 29. 11. 2008 @ 20:15 1danica

  Ne, ne, Ana, ni tako hudo (se mi zdi). Ni me tako strašno prizadelo, pravzaprav je malce smešno. Le predaleč ne sme iti – sicer bom na koncu izpadla še zlobna povrhu… LOL

 5.   ana od srca — 29. 11. 2008 @ 20:22

  Oh, Danica, saj sem šla lahko malo predalče, jezi me, pa nimam kje reči. :-)

  Glede ta mladih pa … Ker jaz nisem bila nekako tista, ki bi smela priti, ker pač nobena ne bi smela priti po tega … , srčno upam, da ne bom visela na napačen način na svojih otrocih. Upam, da bom znala biti ENAKA do obeh strani – še najbolj pa upam, da mi ne bo treba biti na nobeni strani oz. da bom lahko na obeh!

  Pa pa! :-)

 6.   Blazz — 29. 11. 2008 @ 20:33 Blazz

  ja jejhata, tu zna bit pa zuprnu!!

 7.   katka — 30. 11. 2008 @ 17:51

  Včasih pa je treba priznati, da je na trenutke lahko prav smešno, kaj vse drugi mislijo, da ti misliš.

  Jaz sem se na ta račun že velikokrat nasmejala, ker očitno me ne znajo tako dobro “prebrati”, kot si mislijo. ;) Kar je za moje pojem dobro.

 8.   1danica — 30. 11. 2008 @ 17:58

  Ja, saj včasih je. Včasih pa misliš, da si kot odprta knjiga, ker nimaš česa skrivati in ko ravno razmišljaš, kako dobro je pravzaprav to, ti drugi pokažejo, da si čisto drugačen, kot sam misliš.

  Ampak tista prva plat je tudi meni bolj všeč – res se včasih lahko nasmejiš – ali pa celo napišeš kaj na svoj blog :lol:

 9.   kamper — 30. 11. 2008 @ 20:09 kamper

  Ne sekiraj se :lol: odkrit,prijateljski pogovor takoj izniči misli o tem kaj nekdo misli,da misliš ti :lol:

 10.   dare — 6. 12. 2008 @ 14:49

  Porkaduš,si dobr napisala.Čkodaedino,danimam pojma zakaj gre! Aja, 1danica lep pozdrav. Že sedmstukrat sn kliknu na tvoj blog, zdaj pa končno objava!

 11.   dare — 6. 12. 2008 @ 14:51

  Buh ,kaj mi slabo dela presledke! Pa čkoda namesto škoda. Pa pravjo, da je HP dobra firma! Mislem :) !

 12.   xy — 24. 12. 2008 @ 18:23

  Sama sebe ne mara na tem svetu

 13.   1danica — 24. 12. 2008 @ 18:28 1danica

  Kdo? <Zdaj mi ni čisto jasno… :shock:

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.

Blog Iz moje glave | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |